در حقیقت، وضعیت آشوبناک جهان امروز و بهویژه ناامنی گسترده در غرب آسیا سبب شده تا اتحادیه اروپا با بازنگری در راهبردها و اولویتهای جهانی خود، به صورت مستقل، تدابیر ویژهای را برای صیانت از منافع خود و گذار به وضعیت صلحآمیز در پیش گیرد.
(1) هارتلند: منطقه وسیعی است که از غرب به رودخانه ولگا، از شرق به سیبری غربی، از شمال به اقیانوس منجمد شمالی و از جنوب به ارتفاعات هیمالیا، ارتفاعات ایران و ارتفاعات مغولستان محدود می شود. به اعتقاد مکیندر، اساساً این ناحیه توسط هیچ قدرت دریایی تهدید نمی شود و کسی که بر هارتلند حاکم باشد می تواند بر کل جهان حکومت کند.
(2) ریملند: این نظریه به سرزمین های حاشیه ای اروپا، غرب آسیا، آسیای جنوبی و هم چنین خاور دور اهمیت بسیار می دهد و آن ها را هم چون کلیدهای امنیت ایالات متحده آمریکا تلقی می کند. به اعتقاد اسپایکمن، این منطقه، امکان ترکیب قدرت بری و بحری بهتری را فراهم می کند و هر کس بر سه تنگه هرمز، باب المندب و مالاکا مسلط باشد بر تمام دنیا مسلط است.
(3) تئولند: این منطقه محدوده ای بین شمال آفریقا، مصر، کوه های آرارات، خلیج فارس، شبه جزیره عربستان و قسمت هایی از هند و چین را شامل می شود. محمد جعفر ایرانی، مبدع این عنوان معتقد است این منطقه که به لحاظ مذهبی خاستگاه ادیان مختلف است، به دلیل موقعیت ژئواستراتژیک، ژئوپلتیک و هم چنین پیشینه تمدن های مختلف بیش از هارتلند و ریملند اهمیت دارد.
*کارشناس ارشد روابط بین الملل
ادامه مقاله باعنوان آینده نقش آفرینی درغرب آسیا
حفاظت از قانون اساسي يك ملت مهمترين افتخار است
کتاب«حكومتهای تئوكراسی مبتنی بر ولايت فقيه» تأليف صاحب نظریه تئولند
غرب ,شمال ,جهانی ,منطقه ,ارتفاعات ,هم ,هم چنین ,و هم ,شده تا ,سبب شده ,که به
درباره این سایت